Wolno Ci wybrać to, co najlepsze.
Naturalnie!

kraina wedlin kraina wedlin

Wolno ci wybrać to, co dorasta wolno,
hodowane jest bez antybiotyków i pochodzi z polskiej wsi.
Wolno ci wybrać kurczaka z wolnego wybiegu.
Znajdziesz go w Biedronce!

Dostęp do wybiegu na otwartej przestrzeni Wyprodukowano bez stosowania GMO Karmony w 100% paszą roślinną Produkt Polski Kurczak z chowu wybiegowego Dorastający znacznie dłużej niż zwykłe kurczaki, aż 70 dni kontrolowany na każdym etapie produkcji Chów bez antybiotyków Dostęp do naturalnego światła
Zobacz wideo
Kurczak z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
Pieczony kurczak cytrynowy

Kurczak
z wolnego wybiegu
Kraina Mięs Nature

10 99
/kg
supercena
Sprawdź przepis
Pieczony kurczak cytrynowy

kurczak z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 1,68 kg
cytryna 1,5 szt.
sól warzona jodowa do smaku
kurkuma 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżka
ryż brązowy długoziarnisty 200g
ogórek świeży
śmietana 12 % Mleczna Dolina
posiekana dymka 1 łyżeczka

Pieczony kurczak cytrynowy

1 porcja/812kCal

Pieczony kurczak
cytrynowy

czas przygotowania 15 min
czas pieczenia 2 godz.
Pieczony kurczak cytrynowy

kurczak z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 1,68 kg
cytryna 1,5 szt.
sól warzona jodowa do smaku
kurkuma 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżka
ryż brązowy długoziarnisty 200g
ogórek świeży
śmietana 12 % Mleczna Dolina
posiekana dymka 1 łyżeczka

  1. Cytryny pokrój na kawałki. Kurczaka natrzyj solą, oprósz kurkumą, do środka włóż cytryny, ułóż w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym, obłóż pozostałymi kawałkami cytryny. Piecz ok. 2 godz w temp 180 st. C, od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia.
  2. Ryż ugotuj, odcedź. Ogórki obierz, pokrój na plastry, wymieszaj ze śmietaną, posyp dymką.

zamknij
Filet z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
Sałatka Cezar z kurczakiem

Filet z piersi kurczaka
z wolnego wybiegu
Kraina Mięs Nature

33 90
/kg
supercena
Sprawdź przepis
Sałatka Cezar z kurczakiem

filet z piersi kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 400g
bułka pszenno-żytnia 2 szt.
jajka Moja Kurka M 2 szt.
musztarda Sarepska 3 łyżeczki
olej rzepakowy 4 łyżki
jogurt naturalny 100g
cytryna 1/2 szt.
czosnek 1 mały ząbek (opcjonalnie)
parmezan 60g
sałata rzymska mini 1/2 opak. (1 główka)
pomidory cherry 200g
awokado 1 szt. (270 g)
sól warzona jodowana
pieprz świeżo mielony do smaku

Sałatka Cezar z kurczakiem

1 porcja/532kCal

Sałatka Cezar z kurczakiem

czas przygotowania 15 min
czas pieczenia 10 min
Sałatka Cezar z kurczakiem

filet z piersi kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 400g
bułka pszenno-żytnia 2 szt.
jajka Moja Kurka M 2 szt.
musztarda Sarepska 3 łyżeczki
olej rzepakowy 4 łyżki
jogurt naturalny 100g
cytryna 1/2 szt.
czosnek 1 mały ząbek (opcjonalnie)
parmezan 60g
sałata rzymska mini 1/2 opak. (1 główka)
pomidory cherry 200g
awokado 1 szt. (270 g)
sól warzona jodowana
pieprz świeżo mielony do smaku

  1. Filety posól, skrop olejem (1 łyżka) i usmaż bez tłuszczu.
  2. Bułki pokrój w kostkę, upiecz na złoty kolor w piekarniku (190 st. C, 8-19 min). Jajka ugotuj na miękko (3 min).
  3. Zmiksuj płynne żółtka, musztardę, olej, jogurt, sok z cytryny (zostaw 1 łyżeczkę), czosnek i pół startego parmezanu.
  4. Pokrój sałatę, pomidorki i przetnij na pół, awokado pokrój i skrop sokiem z cytryny, przełóż do miski z częścią grzanek, dodaj połowę sosu, przemieszaj, wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż mięso. Posyp pozostałym serem. Podawaj z resztą sosu i grzanek.

zamknij
Udo z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

Udo z kurczaka
z wolnego wybiegu
Kraina Mięs Nature

17 99
/kg
supercena
Sprawdź przepis
Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

ketchup pikantny 8 łyżek
musztarda sarepska 2 łyżeczki
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula średnia 1 szt.
czosnek 2 ząbki
udo z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 636 g
ziemniaki 600 g
kapusta biała 350 g
marchewka 2 szt. (156 g)
ogórek szklarniowy 1 szt.
jogurt typu greckiego 200g
posiekany szczypiorek 2 łyżki
posiekana natka pietruszki 1-2 łyżeczki (opcjonalnie)
ostra papryka
sól warzona jodowana
pieprz do smaku

Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

1 porcja/544kCal

Udka BBQ z tzatziki
i ziemniakami

czas przygotowania 20 min
czas pieczenia 40 min
Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

ketchup pikantny 8 łyżek
musztarda sarepska 2 łyżeczki
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula średnia 1 szt.
czosnek 2 ząbki
udo z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 636 g
ziemniaki 600 g
kapusta biała 350 g
marchewka 2 szt. (156 g)
ogórek szklarniowy 1 szt.
jogurt typu greckiego 200g
posiekany szczypiorek 2 łyżki
posiekana natka pietruszki 1-2 łyżeczki (opcjonalnie)
ostra papryka
sól warzona jodowana
pieprz do smaku

  1. Ketchup przełóż do rondelka, dodaj musztardę, łyżkę oleju, posiekane cebulę i jeden ząbek czosnku, przypraw pieprzem i papryką, wlej 6-7 łyżek wody i podgrzewaj na wolnym ogniu 15 min, często mieszając. Sos przestudź.
  2. Rozgrzej piekarnik do temp. 190 st. C. Udka posmaruj sosem, ułóż na blaszce wyłożonej papierem, piecz do miękkości przez ok. 40 min.
  3. W tym czasie podgotuj ziemniaki (wyszorowane w łupinach), odcedź, pokrój na plasterki i ułóż na drugiej blaszce obok mięsa. Piecz 10-12 min.
  4. Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z 1 łyżką olej, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Możesz wlać łyżkę octu z białego wina. Odstaw na kilka minut.
  5. Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, odciśnij, wymieszaj ze szczypiorkiem, jogurtem i drugim ząbkiem czosnku (przeciśniętym przez praskę).
  6. Upieczone udka podawaj z ziemniakami (możesz posypać natką), surówką z kapusty i tzatziki.

zamknij
Podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
Kurczak we włoskim stylu

Podudzie z kurczaka
z wolnego wybiegu
Kraina Mięs Nature

17 99
/kg
supercena
Sprawdź przepis
Kurczak we włoskim stylu

czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt.
seler naciowy 3 łodygi plus liście
pieczarki 300g
podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 500g
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
pomidory krojone 250g
kuskus 150g
olej rzepakowy 3 łyżki
posiekana natka pietruszki 2-3 łyżeczki

Kurczak we włoskim stylu

1 porcja/432kCal

Kurczak
we włoskim stylu

czas przygotowania 10 min
czas pieczenia 30 min
Kurczak we włoskim stylu

czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt.
seler naciowy 3 łodygi plus liście
pieczarki 300g
podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 500g
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
pomidory krojone 250g
kuskus 150g
olej rzepakowy 3 łyżki
posiekana natka pietruszki 2-3 łyżeczki

  1. Na patelni rozgrzej olej, ułóż kawałki kurczaka, oprósz przyprawą do gyrosa i dobrze zrumień z każdej strony. Dodaj cebulę i czosnek, smaż razem przez 3 min, dołóż seler i pieczarki, smaż jeszcze 3-4 min, wlej pomidory razem z zalewą i 2/3 szklanki wody, posól trochę.
  2. Duś 20-25 min, aż mięso będzie gotowe w środku, a sos zredukowany. Dodaj posiekane liście selera i natkę. Zdejmij z palnika.
  3. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj, odstaw na 5 min, podawaj z kurczakiem i warzywami.

zamknij
Zestaw rosołowy z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
Rosół z domowym makaronem

Zestaw rosołowy z kurczaka
z wolnego wybiegu
Kraina Mięs Nature

7 49
/kg
supercena
Sprawdź przepis
Rosół z domowym makaronem

zestaw rosołowy z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature ok. 1 kg
podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 2 szt.
marchewki 3 szt.
pietruszki 2 szt.
seler 1/4 szt.
kapusta włoska 1 kawałek
mały por 1 szt.
cebula 1 szt.
natka pietruszki 2-3 gałązki
lubczyk świeży 1 gałązka
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
ziarna pieprzu 4 szt.
sól do smaku
makaron nitki do podania

Rosół z domowym makaronem

1 porcja/544kCal

Rosół z domowym makaronem

czas przygotowania 20 min
czas pieczenia 40 min
Rosół z domowym makaronem

zestaw rosołowy z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature ok. 1 kg
podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 2 szt.
marchewki 3 szt.
pietruszki 2 szt.
seler 1/4 szt.
kapusta włoska 1 kawałek
mały por 1 szt.
cebula 1 szt.
natka pietruszki 2-3 gałązki
lubczyk świeży 1 gałązka
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
ziarna pieprzu 4 szt.
sól do smaku
makaron nitki do podania

  1. Do garnka włóż umyte mięso. Zalej je ok. 2,5 l zimnej wody, wrzuć liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprz. Podgrzej, a gdy woda będzie już bardzo gorąca, ustaw minimalny ogień i gotuj bardzo powoli ok. 1 godz. (woda powinna tylko lekko „pyrkać”).
  2. Warzywa obierz i pokrój na niezbyt małe kawałki. Cebulę opal nad ogniem, aż zbrązowieje. Do wywaru z mięsem dodaj warzywa, cebulę, gałązki natki i lubczyku (jeśli nie masz świeżego, możesz użyć 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku). Wsyp ok. 1,5 łyżeczki soli. Gotuj na bardzo małym ogniu 30-40 min. Ewentualnie dopraw do smaku.
  3. Rosół przecedź przez gęste sito, podawaj z ulubionym makaronem, posypany natką pietruszki. Możesz do niego dodać obrane ze skóry i kości mięso z kurczaka.

zamknij
Kurczaki z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
Wołowe
Wieprzowe
Wszystkie

Wideo

Sprawdź, jak przyrządzić pyszne dania:

@tiptopchef Dla tych, którzy są głodni eksperymentów, pokazujemy jak przygotować carpaccio z kurczaka @biedronka #carpaccio #kurczak #biedronka #przepisztiktoka ♬ LEVEL UP - Yoo Soo Kim
@tiptopchef Tak upieczony kurczak będzie ozdobą każdego stołu! @biedronka #biedronka #kurczakpieczony #kurczak #przepisykulinarne ♬ SOLD OUT - Devin Kennedy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz