Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zobacz Produkty
Zobacz Przepisy

Polecane dania z grilla

Przepis na Stek z solą, czosnkiem i tymiankiem

Stek z solą, czosnkiem
i tymiankiem

Zobacz przepis
Przepis na Parmezanowe frytki z cukinii

Parmezanowe
frytki z cukinii

Zobacz przepis
Przepis na Gazpacho z azjatyckim twistem

Gazpacho
z azjatyckim twistem

Zobacz przepis
Przepis na Karkówka z grilla z sałatką z kolorowych pomidorów

Karkówka z grilla
z sałatką z kolorowych pomidorów

Zobacz przepis
Przepis na Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango

Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango

Zobacz przepis
Przepis na Filet z kurczaka z arabskimi przyprawami

Filet z kurczaka z arabskimi
przyprawami

Zobacz przepis
Przepis na Pieczone bataty z serem, ciecierzycą i ziołowym pesto

Pieczone bataty
z serem, ciecierzycą i ziołowym pesto

Zobacz przepis
Przepis na Pita z grillowanymi batatami i sosem tzatziki

Pita z grillowanymi
batatami i sosem tzatziki

Zobacz przepis
Przepis na Sernikowy deser z owocami sezonowymi

Sernikowy deser
z owocami
sezonowymi

Zobacz przepis
Przepis na Owoce pod kruszonką z pigwówką, rozmarynem i lodami

Owoce pod
kruszonką
z pigwówką, rozmarynem i lodami

Zobacz przepis
Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Stek z solą, czosnkiem i tymiankiem

Składniki:

  • 1 stek z antrykotu Kraina Mięs (ok. 250 g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 50 g masła Mleczna Dolina
  • sól
  • 2 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
  • Do podania 1 brzoskwinia
  • 3 rzodkiewki
  • ½ zielonego ogórka
  • 1 pomidor
  • 100 g miksu sałat Vital Fresh
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • sól gruboziarnista

Przygotowanie:

1. Godzinę przed grillowaniem wyciągnij mięso z lodówki, by ogrzało się do temperatury pokojowej.
2. Ząbek czosnku rozetrzyj z tymiankiem i wymieszaj z masłem.
3. Przed smażeniem posól stek i posmaruj go olejem. Grilluj 2-3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia posmaruj mięso masłem z czosnkiem i tymiankiem.
4. Pokrojoną w ćwiartki brzoskwinię zgrilluj. Dodaj plasterki rzodkiewki i ogórka, kawałki pomidora i sałatę. Na koniec skrop oliwą.
5. Po zdjęciu z rusztu odstaw stek na około 5 minut. Podawaj oprószony solą gruboziarnistą, z sałatką.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Parmezanowe frytki z cukinii

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • 100 g parmezanu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • sól, pieprz
  • SOS À la AIOLI 4 łyżki majonezu Madero
  • ¼ łyżeczki płatków chili
  • skórka i sok z ½ limonki
  • 1 łyżeczka miodu Złota Pasieka
  • Do podania cukier puder

Przygotowanie:

1. Cukinie umyj i osusz. Odetnij końcówki, pokrój w podłużne kawałki o długości 5 centymetrów i grubości 1 centymetra i natrzyj oliwą.
2. W oddzielnej misce wymieszaj starty na tarce parmezan oraz przyprawy. Każdy kawałek cukinii obtocz w mieszance sera i przypraw. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Frytki piecz 8-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C, aż ser delikatnie się zrumieni.
3. Wymieszaj ze sobą składniki na sos. Podawaj z frytkami.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Gazpacho z azjatyckim twistem

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 1 zielony ogórek
  • 1 zielona papryka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 gruba kromka białego pieczywa
  • Do podania 2-3 łodygi kolendry
  • 2 łyżki uprażonego sezamu
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 mały ogórek

Przygotowanie:

1. Pomidory przekrój wzdłuż i usuń twarde części. Ogórka obierz i usuń z niego pestki, paprykę przekrój wzdłuż i usuń gniazdo nasienne, cebulę pokrój w ósemki.
2. Pokrojone warzywa włóż do blendera, dodaj czosnek, oliwę, olej, ocet, sól, sos sojowy, chili, mieloną kolendrę i pokruszone pieczywo bez skórki. Blenduj około 2 minut. W razie potrzeby dopraw sosem sojowym.
3. Tak przygotowane gazpacho włóż do lodówki na minimum 4 godziny. W międzyczasie pokrój ogórka w drobną kostkę.
4. Schłodzone gazpacho podawaj posypane posiekaną kolendrą, uprażonym sezamem, ogórkiem i skropione olejem sezamowym.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Karkówka z grilla z sałatką z kolorowych pomidorów

Składniki:

  • 4 kawałki karkówki wieprzowej bez kości Kraina Mięs
  • 500 g czerwonych i żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • skórka z ½ cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 gałązka mięty
  • 1 gałązka bazylii
  • 1 gałązka kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Gallo
  • Marynata 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
  • 3 łyżki miodu Złota Pasieka
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 łyżeczka musztardy jalapeño Madero
  • 1 łyżka bezglutenowego sosu sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka słodkiej papryki

Przygotowanie:

1. Przygotuj marynatę: czosnek pokrój w plasterki i wymieszaj z resztą składników na marynatę. Obtocz w niej pokrojoną w plastry karkówkę i zostaw na 3 godziny.
2. Zamarynowane mięso smaż na grillu 8-10 minut z każdej strony.
3. Pomidorki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, skórkę z cytryny, sól, pieprz, zioła oraz oliwę z oliwek. Karkówkę serwuj z sałatką z kolorowych pomidorów.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango

Składniki:

  • 500 g krewetek mrożonych Marinero
  • sól, pieprz
  • 200 g kiełbasy chorizo El Toro Rojo
  • 2 mango
  • 500 ml mleczka kokosowego Asia Flavours
  • 5 g pasty curry
  • sok z 1 limonki

Przygotowanie:

1. Krewetki wyjmij z zamrażalnika dzień wcześniej. Większe przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem. Chorizo pokrój na grubsze kawałki. Mango umyj, obierz i pokrój w grubą kostkę.
2. Kiełbaski, krewetki i mango nadziewaj naprzemiennie na drewniane wykałaczki. Szaszłyki zanurz w mleczku kokosowym wymieszanym z pastą curry i pozostaw do zamarynowania na 3 godziny.
3. Szaszłyki smaż na mocno rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony. W trakcie grillowania smaruj je mleczkiem kokosowym pozostałym z marynowania. Podawaj skropione sokiem z limonki.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Filet z kurczaka z orientalnymi przyprawami

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka Kraina Mięs
  • sól, pieprz
  • 20 g słodkiej papryki
  • 10 g kminu rzymskiego
  • 10 g suszonej kolendry
  • 5 g gałki muszkatołowej
  • 4 g cynamonu
  • 3 g kardamonu
  • 3 g kurkumy
  • 2 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • Do podania 200 g truskawek
  • 1 awokado
  • 300 g świeżego szpinaku Vital Fresh
  • 100 g sera feta Elios
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego Tola
  • 1 łyżka majonezu Madero
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Filety z kurczaka oczyść i natrzyj solą i pieprzem z każdej strony, a następnie obsyp przyprawami.
2. Grill rozgrzej do 150˚C. Skrop mięso olejem i ułóż na ruszcie na gałązkach tymianku. Piecz pod przykryciem po 8 minut z każdej strony. Daj odpocząć gotowemu mięsu około 10 minut.
3. Truskawki pokrój w ćwiartki, a awokado w kostkę. Dodaj szpinak, pokruszony ser feta i wymieszaj. Mięso polej majonezowo-jogurtowym dressingiem z solą i pieprzem i podawaj z sałatką.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Pieczone bataty z ciecierzycą i ziołowym pesto

Składniki:

  • 4 bataty
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • sól, pieprz
  • 120 g tartego parmezanu
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g orzechów nerkowca BakaD’Or
  • 200 g ciecierzycy konserwowej Gourmês
  • ½ łyżeczki kuminu
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • skórka z 1 limonki
  • 1 ostra papryczka

Przygotowanie:

1. Bataty przetnij na pół, posmaruj oliwą, posyp solą i pieprzem. Piecz na grillu przez 20 minut, aż będą miękkie. Pod koniec pieczenia posyp je parmezanem.
2. Kolendrę, czosnek oraz orzechy nerkowca zmiksuj na pesto. Dopraw solą i pieprzem.
3. Ciecierzycę odsącz z wody i wymieszaj z kuminem, cynamonem, słodką papryką, skórką z limonki oraz pokrojoną w plasterki ostrą papryczką. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
4. Na upieczone bataty połóż ciecierzycę i pesto.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Pita z grillowanymi batatami i sosem tzatziki

Składniki:

  • 2 średnie bataty
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • sól
  • Sos Tzatziki 1 zielony ogórek
  • sól, pieprz
  • 400 g jogurtu greckiego Tolonis
  • 1 ząbek czosnku
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Gallo
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • Do podania 4 sztuki chlebka pita
  • 2 papryczki jalapeño
  • 3 gałązki natki pietruszki

Przygotowanie:

1. Bataty pokrój w łódeczki, posmaruj oliwą i dopraw solą. Piecz na rozgrzanym grillu około 20 minut, aż będą miękkie.
2. W międzyczasie przygotuj tzatziki: przekrój ogórka wzdłuż, usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z łyżeczką soli. Pamiętaj o odsączeniu nadmiaru wody.
3. Jogurt grecki wymieszaj z ogórkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skórką i sokiem z cytryny, oliwą i koperkiem. Dopraw solą i pieprzem.
4. Pity podpiecz na grillu, natnij je, włóż do środka upieczone bataty, pokrojone w słupki jalapeño, polej sosem tzatziki i udekoruj natką pietruszki.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Sernikowy deser z owocami sezonowymi

Składniki:

  • 1 opakowanie słonych precelków
  • 5 łyżek rozpuszczonego masła Mleczna Dolina
  • 4 łyżki miodu Złota Pasieka
  • 200 g twarogu półtłustego Delikate
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 300 ml śmietanki 30% Mleczna Dolina
  • 1 opakowanie mrożonych malin Mroźna Kraina
  • 2 łyżki konfitury z malin
  • garść mrożonych jagód leśnych Mroźna Kraina
  • garść czerwonej porzeczki
  • kilka listków mięty

Przygotowanie:

1. Precelki pokrusz, przełóż do miski i połącz z rozpuszczonym masłem i 2 łyżkami miodu. Tak przygotowaną masą wyłóż pucharki. Chłodź w lodówce minimum godzinę.
2. W misce połącz twaróg, cukier puder i dokładnie zblenduj. Śmietankę ubij, dodaj do twarogu i wymieszaj.
3. Połowę opakowania mrożonych malin połącz z 2 łyżkami miodu i konfiturą malinową i wyłóż do pucharków na ciasteczkowy spód. Następnie wyłóż krem, posyp pozostałymi malinami i leśnymi jagodami. Udekoruj porzeczkami i listkami mięty. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

Zamknij okienko
zamknij video
pokaż video

Owoce pod kruszonką z pigwówką, rozmarynem i lodami

Składniki:

  • 2 śliwki
  • 1 nektarynka
  • 1 szklanka borówek
  • 40 ml nalewki pigwowej
  • 1 gałązka rozmarynu
  • Kruszonka 100 g masła Mleczna Dolina
  • 150 g mąki pszennej Złote Pola
  • 100 g brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Do podania 100 g ulubionych lodów

Przygotowanie:

1. Śliwki i nektarynkę pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce wymieszaj z pigwówką oraz rozmarynem i ułóż w naczyniu do zapiekania.
2. Śliwki i nektarynkę pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce wymieszaj z pigwówką oraz rozmarynem i ułóż w naczyniu do zapiekania.
3. Owoce posyp kruszonką i zapiekaj na grillu pod przykryciem przez 20 minut. Deser podawaj z ulubionymi lodami.

Zobacz więcej na stronie biedronka.pl
Do góry
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz